Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Gouda Holland nog met verschillende labels

Zoetermeer - Gouda en Edam Holland-kazen zijn voortaan ook in Nederland te koop met een beschermde geografische aanduiding (BGA), maar ook deze kazen zijn nog met verschillende labels te koop.

 

Dit bevestigen de NZO (Nederlandse Zuivel Organisatie) en betrokken kaasfabrikanten. FrieslandCampina, DOC Kaas en CZ Rouveen hebben zich gebundeld in de Stichting Gouda Holland Edam Holland en promoten Gouda en Edam Holland-kazen met een speciaal kwaliteitszegel. Zij betalen ook gezamenlijk voor de productpromotie. De Graafstroom, Cono en Bel Leerdammer hebben zich niet bij de stichting aangesloten, maar mogen ook Gouda en Edam Holland-kazen met Europees label op de markt brengen. De Graafstroom meldt dat ze dat ook echt gaat doen. De kaasfabrikant heeft een opdracht voor de levering van Gouda Holland-kaas met Europees BGA-zegel.

Daarmee is de oorspronkelijke opzet voor een volledig collectieve promotie van Gouda en Edam Holland-kazen definitief van de baan. Vorig jaar werd het Gouda en Edam-Holland concept voor het eerst uitgerold op de Duitse markt, nu wordt het concept uitgerold op de thuismarkt.

Voorwaarden voor de productie van de BGA-kazen zijn onder meer: gebruik van puur Nederlandse melk en gebruik van authentiek stremsel en productie van natuurkazen.

Eén reactie

  • Bison

    Gouda Holland kaas niet gemaakt in Holland???,...komt dat ook al uit China dan!

Of registreer je om te kunnen reageren.