Rundveehouderij

Nieuws

Geen high-tech, maar low-tech bodem beoordelen

Utrecht - Veehouders kunnen via een eenvoudige beoordeling een goede indruk krijgen van de bodemconditie. Wageningen-UR, Boerenverstand en het Louis Bolk Instituut hebben samen de ‘low-tech’ BodemConditieScore ontwikkeld. Daarin is een visuele beoordeling aan de hand van een lijst de basis.

Er wordt onder meer gelet op de aanwezigheid van wormen, hun gangenstelsel, de bewortelingsdiepte en de grootte en structuur van de grondkluiten. Door meerdere beoordelingen uit te voeren is het mogelijk om aan te geven hoe het staat met de duurzaamheid van de bodem van de veehouder en of er nog verbeteringen mogelijk zijn.

Cono Kaasmakers ondersteunt de wijze waarop veehouders met hun dieren en bodem omgaan en wil het praktische hulpmiddel, dat 16 september wordt gepresenteerd, opnemen in haar Caring Dairy programma.

Of registreer je om te kunnen reageren.