Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

FrieslandCampina stopt met mineralenmelk

Amersfoort - FrieslandCampina stopt met het Mineralenmelk-concept. De circa 300 melkveehouders die deze melk leverden, hebben dat deze week te horen gekregen.

De speciale mineralenmelk, opvolger van het merkmelk-systeem van Campina, waarvoor Nutrifeed werd gevoerd, is niet het succes geworden dat FrieslandCampina ervan hoopte. Recent onderzoek heeft dit volgens de zuivelproducent bevestigd. Wel is het zo dat de consument veel belang en waarde hecht aan de natuurlijkheid en Nederlandse herkomst van de melk. Ook de zorg voor de koe en haar omgeving wordt van belang geacht, maar niet de extra's die mineralenmelk belooft (met name extra calcium). Het mineralenmelk-concept stopt niet per direct, maar eind dit jaar.

FrieslandCampina onderzoekt nog hoe ze de betrokken veehouders anders kan inzetten voor de promotie van Campina-melk. In 2013 is Campina gestart met een nieuwe tv-campagne. In 2014 zal deze koers, om het merk verdere emotionele lading te geven, worden voortgezet.

Eén reactie

  • abtje

    Altijd jammer als zo'n project mislukt. Zijn toch een hoop boeren druk mee bezig geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.