Rundveehouderij

Nieuws 352 x bekeken laatste update:1 okt 2013

Franse melkproductie weer omhoog

Parijs - De Franse melkproductie is, na twaalf maanden onafgebroken te zijn gedaald, in juli weer wat toegenomen.

De melkplas kwam uit op ruim 1,9 miljard liter, dat is 1,6 procent meer dan een jaar eerder. In augustus is de melkproductie volgens voorlopige gegevens ook hoger uitgekomen, maar niet in dezelfde mate als in de voorafgaande maand.

Over het lopende melkjaar ligt de melkproductie in Frankrijk met 8,1 miljard liter nu nog wel 1,7 procent lager op jaarbasis. Volgens de agrarische infodienst Agreste is de toename te danken aan gunstiger weersomstandigheden maar ook aan de flink hogere melkprijzen. Die melkprijs lag in juli gemiddeld 11 procent hoger dan een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.