Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Fonterra verwacht 5 procent meer melk

Auckland - Fonterra verwacht een 5 procent hogere melkproductie in het in juli begonnen nieuwe jaar. Dit heeft de Nieuw-Zeelandse onderneming bekend gemaakt.

De verwachting is dat de productie uitkomt op 1,541 miljard kilo 'milksolids' (gecombineerd vet en eiwit), tegenover 1,468 miljard kilo in het voorbije productiejaar. De nieuwe prognose is vooral gebaseerd op de grasgroei-index (PGI) van de afgelopen maanden. Volgens deze index bedroeg was de grasgroei in july 17 procent hoger dan het 10-jarige gemiddelde in Nieuw Zeeland en royaal boven de index vorig jaar. De index voor augustus was 5 procent boven dezelfde maand vorig jaar en ook de index voor september belooft hoger te worden.

Laatste reacties

 • cornelis 22

  Dat is ongeveer een miljard kilo melk meer leveren , quotum kosten hiervoor 0,0 .De markt is er en wordt zoals normaal is direct bediend. Wat wij doen ?
  Tegen de markt zeggen dat ze in 2015 nog maar eens langs moeten komen. Veel gekker kan het allemaal niet meer en dat is eigenlijk ook wel weer een geruststelling

 • Zuperboer

  Dat komt allemaal door 2015 zeggen we dan in Rutteland. Oh ja en cornelis 22 je weet het he, USA, Nw-Zeeland en Australie daar zitten de expats van Europa. Deze vrijgevochten jongens laten zich niet de maat nemen door het communistische regime dat Europa heet. Het is om kort te gaan volledig duidelijk dat een bestuur dat 2 jaar heffing blijft leggen op produktie van melk terwijl er wereldwijd gewoon markt voor is, duidelijk maakt dat Brussel elke voeling met de markt kwijt is. Dit zie je ook aan Fyra-treinen, aanbestedingen van andere overheidswerken, Nma-praktijken zoals bij Royal FC, Europa is stuurloos, net zoals de Soviet-republieken eind jaren 90 rond 'die Wende'. Erg gevaarlijk in de huidige onrustige tijd waarin wijze beslissingen genomen dienen te worden. Maar naar de burger luistert men niet meer, dat hebben we geweten toen we tegen de Euro stemden.

 • PieterNZ

  Toen er een aantal jaren gelden de prijs voor melk op de wereldmarkt onderuit ging, en EU de melk daar van de boeren opkocht, (interventie) om de boeren te helpen, hoorden we je ook niet mopperen op de regering, Zuperboer.

 • steenbok1

  melkveehouders, weten jullie wel wat er af speelt onder jullie collega s die varkens of kippen hebben?, kom op stop met huilen

 • Mozes

  @Zuperboer, er in nooit een referendum geweest over de Euro, wel over de Europese grondwet, die een hele stapel voorgaande verdragen moest vervangen. Toen het referendum over de Europese grondwet werd gehouden (2005) hadden wij de Euro al vier jaar.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.