Rundveehouderij

Nieuws 663 x bekeken

Deense melkproductie blijft groeien

Aarhus - De Deense melkproductie houdt de stijgende trend vast. Tot en met augustus werd de quotumruimte met 0,33 procent ofwel 6,9 miljoen kilo overschreden, wat aan het eind van de rit in een superheffing zou resulteren van een kleine 2 miljoen euro.

Dat blijkt uit de cijfers van de Deense melkcommissie, de quotumadministratieve instantie. In totaal werd in de eerste vijf maanden van 2013/14 vetgecorrigeerd krap 2,1 miljard kilo geleverd. De expansieve productie is waarschijnlijk ook de oorzaak van een flinke stijging van het quotumprijzenniveau. Op de jongste ronde van de kwartaalsgewijs gehouden melkbeurs, steeg de Deense evenwichtsprijs naar 9,5 cent per kilo. De voorlaatste ronde in mei was de prijs 5 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.