Rundveehouderij

Nieuws 2490 x bekeken 3 reacties

DR wil gegevens rundveevoer hebben

Den Haag - Diervoederleveranciers die voer voor rundvee aan landbouwbedrijven leveren, moeten gegevens hiervan binnenkort doorgeven aan Dienst Regelingen (DR).

Dit geldt al voor gegevens van voer voor staldieren, zoals varkens, witvleeskalveren en kippen. Dit maakte de organisatie vandaag bekend.

Dat DR nu ook de gegevens wil hebben van voer voor rundvee heeft te maken met het mestbeleid. Eén van de drie pijlers van dit beleid is het zogenaamde voerspoor. Het voerspoor is er op gericht de hoeveelheid fosfaat in het voer te verminderen. Om de resultaten van het voerspoor te kunnen monitoren is het belangrijk om ook de gegevens van voer voor rundvee te ontvangen, aldus de uitvoeringsorganisatie.

De wijziging houdt in dat diervoederleveranciers vanaf 1 januari 2014 de gegevens bijhouden in de administratie en deze vóór 1 februari 2015 bij DR aanleveren. Het gaat om de volgende informatie: jaar van levering, gegevens afnemer, geleverde hoeveelheid mengvoer, ruwvoer en enkelvoudig diervoer per diersoort en de totale hoeveelheid geleverde fosfaat en stikstof.

Voor overige graasdieren, zoals schapen, geiten, paarden en waterbuffels geldt de leveringsplicht van voergegevens niet.

Laatste reacties

  • koestal

    ze zijn gek op papier

  • Gerjo-Kompier1

    Diervoederleveranciers??? Kan het wat duidelijker? Bedoelt men alleen de fouragehandel en mengvoederindustrie? Of valt een agrarier, die een collega helpt met wat balen hooi/droge kuil of wat blokken kuilgras, ook onder dit regime?

  • koestal

    ja de ambtenaren willen graag werk houden ,zo hou je het systeem in stand

Of registreer je om te kunnen reageren.