Rundveehouderij

Nieuws

Britse coop betaalt leden meer

Glasgow – De Britse zuivelcoöperatie First Milk betaalt de leden dit najaar 5 procent rente op het ingelegde kapitaal. In vorige jaren was dat steeds 3 procent.

Dat betekent dat leden met rond de 1 miljoen liter komende maand zo’n 1.750 euro ontvangen. Met de eerdere uitkering in april komt hun vergoeding daarmee op ruim 2.800 euro.
Bestuursvoorzitter Bill Mustoe: "De verhoging past bij ons beleid om de leden geld uit te betalen zodra wij het hebben verdiend. Bovendien profiteren de leden van onze exportactiviteiten waarvoor we nu drie eigen mensen in Azië hebben gestationeerd."

Hij benadrukte daarbij dat "First Milk helemaal Brits is en geen last heeft van buitenlandse aandeelhouders of eigenaren". Mustoe verwijst daarmee impliciet naar de grote concurrenten als Wiseman dat tegenwoordig Duits is en Arla dat tot de Deens cooperatie behoort. Daarnaast is een deel van de aandelen van Dairy Crest in buitenlandse handen, zoals bij Delta Lloyd.

Of registreer je om te kunnen reageren.