Rundveehouderij

Nieuws 21243 x bekeken 24 reacties

Bontrup verbreekt relatie met Willy van Bakel

Vredepeel – Franz Bontrup, mede-eigenaar van het grootste melkveebedrijf van Nederland (Vreba Melkvee in Vredepeel), verbreekt de relatie met Willy van Bakel.

Bontrup wil alleen nog samenwerken met de twee andere broers: Alex en René van Bakel. Willy van Bakel was als adviseur werkzaam voor Bontrup in de Verenigde Staten.

De Limburgse miljonair Bontrup investeerde minstens 4 miljoen euro in Vreba Melkvee en trad in 2011 met zijn zoon toe tot de directie van het melkveebedrijf met 1.250 koeien en 1.250 stuks jongvee.

Volgens Bontrup was er voordat hij toetrad tot de directie veel geld uit het melkveebedrijf, Vreba Melkvee, gehaald en in de onderneming van Willy van Bakel, Van Bakel Onroerend Goed, gestopt. “Er zijn miljoenen van het melkveebedrijf naar Van Bakel Onroerend Goed gegaan”, aldus Bontrup.

Willy van Bakel was lang actief in de handel in onroerend goed en had het grootste emigratiebemiddelingskantoor voor melkveehouders die in de VS wilden beginnen. Daar is niets meer van over.

Volgens Willy van Bakel is hij in in de VS in problemen gekomen door de zuivel- en bankencrisis. Diverse melkveehouders beschuldigen hem echter van oplichting. Zijn Nederlandse onderneming, Van Bakel Onroerend Goed, is vorig jaar failliet verklaard.

Er zijn schuldeisers die hopen dat ze via het melkveebedrijf in Vredepeel, Vreba Melkvee, nog een deel van hun geld terug kunnen krijgen. Die hoop is volgens Bontrup tevergeefs. “Er is hier niets meer te halen.”

Marianne Vogelaarlaar

Laatste reacties

 • info36

  Maar liever dat nog dan het bord voor z'n kop van de zakenman want daar wordt hij alleen maar slechter van. Goed nummer was dat.

 • ybema34

  Van wie is dat nummer ook al weer?

 • sebastianvangils

  http://www.songteksten.nl/songteksten/30856/ --> Trockener Kecks - Jimmy

 • sebastianvangils

  Of toch maar bouwdewijn de groot - Jimmy --> http://www.youtube.com/watch?v=AYyN8OHnez4

 • drikhend

  Wie de grond heeft is de baas .

 • Roelof Wijnholds

  Das dan weer echt mooie 'Hollandse handel' !
  Ik denk dat alleen de F.B.I. Willy op zijn huid zit, van - Fraudeland Nederland - zal hij weinig last hebben. Fraude is immers ook handel, gepromoot door het Ministerie van Veiligheid en Justitie die nooit ergens tekenen van ontvangt !

 • denker123

  Bontrup komt wel laat met het verbreken van de relatie met Willy,Bontrup begon pas met de handel met Willy toen de meeste klanten hun relatie met Willy al lang verbroken hadden. Met schade en schande wisten ze al lang dat piramide spelletjes tot financieele drama's leiden.

 • detelg1

  Jaja denker. Maar Bontrup heeft nu wel 1250 koeien met jongvee voor iets meer dan € 3000,- per koe!! Hahaha

 • koestal

  free Willy,hoelang nog ?

 • drikhend

  Beste denkert123 hij heeft Willy niet meer nodig nu hij de baas is over het gedoe in de Peel . hij zal een goede handels geest hebben en weten hoe lang hij iemand nodig heeft om zijn zin te krijgen . En dan zonder pardon afscheid nemen . De andere twee broers zullen weinig keuze hebben . En Bontrup zal gebruik maken van hun ervaring en kennis zolang het hem past .

 • peter1939

  opgaan, blinken en verzinken....

 • geen boer

  @10 precies. Bontrup heeft een gokje gewaagd door in te stappen in de Peel mét een risico van lijken in de kast. Nu is het voor hem zaak de banden met Willy en al zijn 'bedrijven' te verbreken om zodoende het claimrisico te minimaliseren. Hij weet precies waar hij aan begonnen is maar heeft geld én tijd om het uit te zitten. De overgebleven broers Van Bakel zijn en blijven zijn zetbazen, niet meer en niet minder.
  Slim, en hij doet niemand onrecht aan.

 • agrarisch doordenker

  pronken met andermans veren

 • moonshine1234

  De lijken zijn uit de kast komen vallen en Bontrup heeft het zelf ervaren en ziet nu de spoor van vernielingen die zijn aangericht in de USA Hij zal schoon schip moeten maken
  Onze vriend is nu gedumpt maar Alex en Rene zullen volgen ook
  De FBI en Irish onderzoeken het nu
  Einde van het jaar komt curator Dhr Eikendal met zijn verslag
  Hij zal zijn bevindingen moeten melden aan instanties
  Als curator zal hij aan zijn verplichtingen moeten voldoen
  Hij weet dat het vanuit de USA wordt gevolgd

 • shovel-joopie

  Even het volgende door hier steeds naam en toenaam te noemen ruineer je iemand voor het leven, het begint hier steeds meer op een WIJVENBLAD te lijken. Redactie van boerderij hoeveel lulverhalen zijn er inmiddels door jullie de wereld ingeholpen zonder juiste informatie, het is steeds eenzijdig en gericht op de familieleden van Willie, de broers hebben hier niks mee te maken, dus stop je verdachtmakingen zonder wederhoor.

 • moonshine1234

  Voor sommige zal het altijd moeilijk zijn omde waarheid te horen
  Wat de redactie van de boederij schrijft is wel de realiteit en niets anders
  Als je het curator verslag leest en er is in Luxemburg een LLc
  Hier is wel een adres aan verbonden
  U moet voor u zelf uitzoeken wiens adres dit is
  Dit zijn wel keiharde feiten die op tafel ligggen
  Hoeveel families zijn er geruineerd Het zijn niet alleen de boeren
  akkerbouwers, semencompanies,transportbedrijven etc
  Nogmaals hoeveel hebben ze bijgedragen aan de ontwikkeling
  van de rundveehouderij

 • shovel-joopie

  Boerderij is niet meer dan het blad Privé en Weekend rodel bladeren verhalen in de wereld brengen over van ''Alex'' van Bakel die niet waar zijn jullie zijn amper bij hem geweest om verhaal te halen, sensatie is wat het blad boerderij op de been houd anders...

  Het verhaal zit veel anders in elkaar..

 • Flyinghollander

  Dus jij gelooft hem op de blauwe ogen Shovel joopie.....

 • schoenmakers1

  shovel-joopie, ik kan een heel stuk met je meegaan, de handel die ik met de firma van bakel gedaan heb is altijd correct verlopen

 • schoenmakers1

  en ik weet niet of ze blauwe ogen hebben!!!!

 • Flyinghollander

  waar vuur is rook, en dan zeggen dat het hier allemaal kul is wat er geschreven word is ook een eenzijdig verhaal van onze shovel joopie

 • denker123

  schovel-joopie de waarheid is hard daarom wil u die niet zien.De broers van Willy van Bakel en de VanderHoff's waren toch mede eigenaar van Vrebahoff de firma die vele boeren afgezet en bedrogen heeft in de V.S.,ze zijn dus medeplichtig ook al zijn ze net op tijd uit het zinkend schip gesprongen om schadeclaims te voorkomen.Zij hebben veel te lang zitten slapen want 6 jaar geleden zag iedereen in de V.S.al dat Willy/s piramidespel mislukt was,ze hebben nooit geld terug gebracht naar de afgezette boeren.De ellende bij de afgezette boeren is nog erger dan Boerderij en Marianne Vogelaar schrijft. Trouwens de veel te lichte mestzuigwagen die in Vredepeel ontwikkeld is,is de grootste machine miskleum ooit.

 • Agrisales.nl

  Marianne Vogelaar zal ook wel veel slachtoffers kennen van Willy en die zijn er ook gevallen bij de machinehandel USA-equipment en de spotmelkhandel door de beide andere broers, waarbij sommige voor miljoenenen gedupeerd. Dit zijn echt geen roddelverhalen, doch een complete criminele wereld, niet te begrijpen dat 'boeren' zo met collega's omgaan. Mij zijn ook vele namen bekend zonder roddelverhalen.

 • kraats

  Ik word schijt-ziek van die irritante advertenties die steeds door je beeld komen. Dit is niet nodig; ik betaal meer dan genoeg voor De Boerderij en zit niet te wachten op deze zeer irritante klote-beeld-advertenties!!!
  Zegt het voort ...

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.