Rundveehouderij

Nieuws 639 x bekeken

Arla: resultaat van krap 40 cent per kilo

Aarhus - Arla verwacht voor 2013 als geheel een resultaat per kilo melk (melkprijs plus reserveringen) van krap 40 cent. In de resterende maanden wordt verder een stabiele melkprijsontwikkeling verwacht.

Die prognose geeft het concern in zijn financiële berichtgeving over het eerste halfjaar. In die periode realiseerde het zuivelconcern met coöperatieve leveranciers in Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland, België en Luxemburg een resultaat per kilo van 37,8 cent. In de maand september betaalt het concern aan de leden-leveranciers een melkprijs van 39,06 cent per standaardkilo (4,2 procent vet/3,4 procent eiwit).

De internationale zuivelmarkt is gunstig door een lagere productie en een grotere vraag dan een jaar geleden, aldus het concern. Over de eerste zes maanden was de gemiddelde melkprijs alvast hoger dan in dezelfde periode van 2012, namelijk 35,16 cent tegen 33,16 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.