Rundveehouderij

Nieuws 1275 x bekeken 1 reactie

A-ware zit al aan 100 miljoen kilo

Heerenveen/Hoogeveen - Sneller dan verwacht heeft de A-ware Food Group de geplande 100 miljoen kilo eigen melk gecontracteerd. Dit meldt directeur operations Klaas de Jong.

De laatste twee, drie maanden is het hard gegaan met het aantal aanmeldingen.

De ruim 100 miljoen kilo melk is gecontracteerd van minder dan honderd boeren. Die zijn voor het grootste deel afkomstig van DOC Kaas. Ook van Hochwald en Cono zijn enkele boeren overgestapt. DOC Kaas bevestigd dat daar opzeggingen zijn binnengekomen. "Maar wij kunnen niet de aantallen bevestigen waar het bij A-ware om lijkt te gaan", vertelt directeur Jannes Oosterveld. Mogelijk komen nog opzeggingen binnen bij DOC, zegt hij. Van FrieslandCampina is niemand aangenomen.

Eén reactie

  • koestal

    1 cent meer tikt wel aan

Of registreer je om te kunnen reageren.