Rundveehouderij

Nieuws 2572 x bekeken 14 reacties

'Voer peuters gewone koeiemelk'

Londen – Speciale peutermelk is niet beter en soms zelfs slechter dan gewone koeienmelk. Ouders kunnen hun peuters daarom beter gewone melk geven, waarmee ze bovendien jaarlijks een kleine 600 euro kunnen besparen.

Dat stelt de Britse consumentenorganisatie Which? na een onderzoek van verschillende soorten peutermelk die in de winkels verkrijgbaar zijn. Die melk is bestemd voor kinderen van één tot drie jaar en vormt volgens Which? het snelstgroeiende segment onder de kindermelk. Bijna de helft van de Britse moeders zegt dit soort peutermelk ook wel eens te kopen.

Maar volgens de bond is dat volstrekt onnodig omdat gewone melk minstens net zo goed is.  De peutermelk bevat meer suiker maar minder calcium dan gewone melk. ‘’Die peutermelk is niet zo goed voor de kinderen als ouders vaak aannemen,’’ denkt Which? ‘’Een portie van 300 milliliter gewone melk bevat alle calcium die deze peuters nodig hebben. Bij de door de fabrikanten aanbevolen hoeveelheid speciale peutermelk is dat niet het geval. Ouders kunnen zich in deze moeilijke tijden veel geld besparen door niet van die dure peutermelk te kopen.’’

De organisatie van fabrikanten van speciale voeding BSNA , waarbij onder meer Nutricia en Daone zijn aangesloten, is het echter niet met Which? eens. ‘’’De aanbevolen hoeveelheid peutermelk geeft de kinderen precies de voedingsstoffen die ze elke dag nodig hebben.'' De BSNA stelt daarbij dat de peutermelk speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld.

Laatste reacties

 • overheid

  Melk (biest) is bedoeld om kalveren snel te laten groeien en weerstand te bieden. Na twee weken gaat het al meer vast voedsel eten en na twee maanden krijg het geen melk meer.

  Kinderen zijn gebaat met moedermelk en als noodzakelijk alternatief kan koeienmelk een uitkomst bieden. Peuters überhaupt nog melk aanbieden is nergens voor nodig. Van nature is de mens ook niet gebouwd op het drinken van melk. De meerderheid (80%)van de mensheid is om reden hiervan lactose intolerant.

  Steeds meer onderzoeken tonen aan dat het ongezond is voor mensen om melk te drinken. Zo veroorzaakt melk juist botONTkalking in plaats van dat het goed is voor de botten etc.

  De marketingmachine van de grote zuivelconcerns en het subjectieve voedingscentrum zullen er echter alles aan doen om u een ander beeld voor te schotelen.

 • Voort Gang

  Helemaal mee eens met 'overheid'. Af en toe een glas karnemelk of yoghurt is meer dan voldoende. De hele darmflora werkt slechter bij het drinken van melk.

 • trijnie

  VOER peuters, gaan we nu mensen ook al voeren red.?
  Dar doen we alleen maar met beesten......

 • Mozes

  Dat woordgebruik was mij ook al opgevallen. Jaren geleden hoorde ik eens van een verpleegster die in een verzorgingstehuis werkte dat als iemand van het personeel het woord 'voeren' zou gebruiken deze zich moest verantwoorden bij de directeur.

 • Johnnie

  Beetje blijven hangen in de vaktaal, over het voeren gesproken..

 • Bison

  Al dat politieke correctness BS tegenwoordig,..wat is er nou verkeerd aan het woord voeren?..jeez..als peuters en zieke/oude mensen zelf niet kunnen eten of drinken moet je ze toch voeren,..toch hetzelfde als te eten geven.?.

  Speciale melk voor peuters!!..gewoon belachelijk..

 • trijnie

  Nee bison, je Nederlands niet verleren.....je voedt die oude mensen, of zoals je het al aangaf, en ik het ook gebruikte toen ik nog in de zorg werkte, je geeft ze te eten.
  Maar het is onzin dat ik het opmerkte. Maar de red. Heeft het hier natuurlijk zo vaak over beesten......

 • el

  Drink al 50 jaar, dagelijks koeiemelk ik zou niet zonder willen!

 • Bison

  Ze te eten geven wil eigenlijk niet zeggen dat ze het ook zelf in hun pie hole kunnen stoppen,..als ze dat niet kunnen dan moet je ze VOEREN :-)

 • Bison

  Dat blauwselwater kun je toch geen melk meer noemen el ?

 • el

  Uit de koeltank @Bison,Homemade.

 • Bison

  Och ja ik vergat dat je een dairy hebt el,.Ja uit de tank of recht van de koe is natuurlijk uitstekend.
  Maar die troep uit winkel is puur bocht.

 • W Geverink

  Dat spul uit de winkel kun je krijgen zoals je het hebben wil Bison. De wet wil dat het wel gepasteuriseerd is. Bij ons gaat er ook heel wat melk door in een week. Als mijn vrouw daar een opmerking over maakt zeg ik wees blij dat het geen bier is.

 • poldes

  melk kan toch ook een witte motor zijn?
  dit artikel ondersteund de britse melkveehouders.
  dit artikel geeft aan ;dat supermarkten geen heiligen zijn.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.