Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Vlaamse rundveehouderij vraagt BGA aan Europa

Leuven - De Belgische vleesveeketen vraagt bij Europa een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) aan om zo het Belgisch Witblauw rundvlees te erkennen.

Dat meldt de Belgische Boerenbond in Leuven. De vleesveesector neemt zo het initiatief om het Belgisch Witblauwe rundvlees te onderscheiden in de almaar wisselende rundvleesmarkt.

De aanvraag past in het toekomstig kwaliteitsbeleid dat volgens de vleesveeketen in ontwikkeling is. Op deze manier kan de keten de kwaliteiten van het Belgisch Witblauwe rund garanderen, temeer omdat er nu één overkoepelende norm is voor de productie en bewaking van de kwaliteit van Belgisch rundvlees.

Het doel van de Belgische vleesveeketen is dat de consument via het BGA-label in de toekomst bewust kan kiezen voor de kwaliteiten van het lokaal geproduceerde Belgische witblauw rundvlees dat gekweekt is met aandacht voor raszuiverheid, dierenwelzijn en milieu-impact. Het label wordt voor de Belgische vleesveehouders de extra troef die hen in de toekomst zal helpen het kwaliteitsvee als regionaal product te behouden.

Laatste reacties

  • vanderoomspolder

    zeeuws-vlaanderen past daar geografisch ook bij denken wij

  • masmas

    zeeuws vlaanderen is en blijft holland hoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.