Rundveehouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:12 aug 2013

Vaccinaties Q-koorts klaar

Den Haag - De bedrijven die moesten enten tegen Q-koorts hebben nu allemaal aan deze verplichting voldaan. Dat meldt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Eerder deze maand meldde de NVWA dat 18 procent van de bedrijven die moeten enten, dat nog niet hadden gedaan. Deze bedrijven kregen toen een brief waarin bestuursdwang werd aangekondigd. Ze kregen tot 15 augustus tijd om te vaccineren en dat te registreren in het I&R-systeem. Dat hebben ze nu allemaal gedaan, op twee na. Die hebben al wel de vaccinatie uitgevoerd, maar nog niet de registratie, aldus de NVWA.

In totaal moeten 421 melkgeiten-, melkschapen- en opfokbedrijven hun dieren vaccineren tegen Q-koorts. Dit moest voor 1 augustus gebeuren. Op 1 augustus voldeed 5 procent van de bedrijven nog niet aan deze plicht. De NVWA heeft intensief contact gehad met deze bedrijven. "De bedrijven die de datum niet zouden halen hebben dit tijdig gemeld aan de NVWA. We hebben contact gehouden met de bedrijven tot deze gevaccineerd waren", aldus een woordvoerder van de NVWA. De reden waarom deze bedrijven  niet tijdig gevaccineerd waren zijn divers. De NVWA wil hier verder geen informatie over geven.

Eén reactie

  • Koudhoorn

    Nu maar hopen dat ook de koorts snel is verdwenen !

Of registreer je om te kunnen reageren.