Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Tomassen nieuwe slachterij Beter Leven

Someren - Slachterij Tomassen in Someren gaat slachten voor het Beter Leven-keurmerk rundvlees van de Dierenbescherming. De slachterij neemt daarmee de positie over van slachterij Ebergen uit Lith, die afgelopen woensdag failliet is verklaard.

Tomassen heeft de certificering voor het Beter Leven-keurmerk bijna rond. Het bedrijf moet als laatste begin september nog een opleiding volgen om aan de normen van welzijnsvriendelijk slachten te voldoen. Tomassen verwacht daarna snel, waarschijnlijk in de loop van september, het certificaat in huis te hebben. Dat Tomassen Beter Leven-runderen gaat slachten komt niet uit de lucht vallen; Henk Broeders, initiatiefnemer en belangrijkste leverancier van deze keten, doet al langer zaken met de slachterij voor zijn Bief Select.

Met het wegvallen van Ebergen verandert alleen de locatie waar de runderen geslacht worden; de ketenbeheerder voor het Beter Leven-keurmerk blijft Meat Friends uit Roosendaal. Tomassen ziet zichzelf als dienstverlenend bedrijf en zegt ook voor andere Beter Leven-ketens te kunnen slachten. Het bedrijf is daarover met meerdere partijen in gesprek. Beter Leven in de rundveehouderij is, vergeleken met de varkenshouderij, nog zeer klein.

Het faillissement van Ebergen is afgelopen woensdag uitgesproken. Dit kwam niet helemaal onverwacht; het bedrijf is een maand geleden al gestopt met het slachten van varkens en wat later ook met runderen. Ebergen had een capaciteit van ongeveer honderd runderen en duizend varkens per dag. Ebergen was van begin af aan betrokken bij de keten van het Beter Leven-keurmerk voor de rundveehouderij.

Rene Stevens

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  als thomassen dan ook maar niet failliet gaat

 • lub tuf

  jammer dat de zogenaamde dierenbescherming niet failliet is ,wat een zegen zou dat zijn zeg!

 • l coumans

  dat komt nog wel lubtuf zolang ze maar vrienden blijven met de club van sjoerd

 • drikhend

  Beste mensen ik weet niet wat de dierenbescherming met failliet van Ebergen te maken heeft . Het is eer een financieel plaatje waarbij de opbrengst kant natuurlijk niet voldoende geld in laadje brengt en dan nog eens een slecht betalende afnemer . En lub tuf ik neem aan dat u goed voor uw dieren zorgt en dan heeft u geen last van de dierenbescherming . En deze strijden voor hun zaak en dan wordt er altijd sterk overtrokken en wij trappen daar met onze grote poten ook nog in . Dit door er met afkeer en schelden op te reageren . En dan hebben zij de macht door herhalen van beelden en het onder aandacht brengen van in hun ogen misstanden . Kenbaar heeft de landbouw veel belangen behartigers . Maar is geen een die het brede publiek zaken kan tonen en overtuigen van wat wel en niet gebeurt in de veehouderij . Dit omdat het niet in hun persoonlijk belang is en een de leden veel te mild voor hun zijn

 • a.t.herwijnen

  BETER LEVEN. Volgens mij worden de dieren daar allemaal dood gemaakt.

 • henk11

  Mooie idealen
  De gene met de portemonee in de winkel bepaalt wat er gebeurt

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.