Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Rumoer in Zwitserse vleesbranche om wit vlees

Bern - De Zwitserse Vlees Vakbond staat negatief tegenover het in begin augustus bereikte standpunt van de Zwitserse vleesveebranche om van een korting voor roodkleuring van blank kalfsvlees af te stappen. Dat meldt de Landwirtschaftliche Informationsdienst (LID.).

De Vakbond adviseert haar leden daarom voorlopig vast te houden aan de gehanteerde korting op de uit te betalen prijs voor kalfsvlees als deze afwijkt van de witte kleur dat tot nog toe de standaard is. Er wordt om een rondetafelgesprek gevraagd, vooruitlopend op de nieuwe dierbeschermingswet. Deze wordt begin september van kracht en schrijft voor dat de kalveren altijd beschikking moeten hebben over water en ruwvoer. Dat laatste zorgt voor roodverkleuring van het vlees.

De bond zegt ook voor diervriendelijker productie te zijn maar vreest dat een deel van de consumenten en inkopers van vlees het rood gekleurde vlees niet meer zal kopen. Volgens een enquête van de Zwitserse radio en televisie klopt dat echter niet. Voor 52 procent van de consumenten maakt de kleur van het vlees niet uit. 17 procent zou juist rood vlees verkiezen, 23 procent kiest liever voor rosé gekleurd vlees en slechts 4 procent zou vasthouden aan het witte vlees.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    het is weer zover, een nikszeggend onderzoek, als men de witte kleur niet zou willen betalen dan zou de prijs van het witte en rose wel hetzelfde zijn, de markt regelt zichzelf

Of registreer je om te kunnen reageren.