Rundveehouderij

Nieuws 2170 x bekeken

Opnieuw blokkade voor Nieuw-Zeelandse melkproducten

Hokitika - China heeft de producten van Westland Milk in quarantaine gezet na verdenking op aanwezigheid van te hoge nitraatgehalten, vastgesteld in lactoferrine. Dat meldt de New Zealand Herald.

Westland Milk, dat gevestigd is in Hokitika, zegt dat een kleine hoeveelheid lactoferrine met verhoogd nitraatgehalte naar China is geëxporteerd. De hele partij is nu getraceerd.

Het gaat om 390 kilo lactoferrine dat in twee batches te hoge nitraat gehalten toonde, te weten 610 en 2198 ppm. In Nieuw- Zeeland geldt een maximum limiet van 150 ppm voor lactoferrine.

Een batch is direct naar China geëxporteerd om als ingrediënt te dienen voor andere producten van Westland. De andere batch is geleverd aan Tatua Co-operative Dairy Co, en vervolgens ook naar China geëxporteerd.

De voedselveiligheid voor humane consumptie is niet in gevaar gekomen, omdat lactoferrine niet of in zeer kleine hoeveelheden in producten voor menselijke consumptie gebruikt wordt. De waarden in het eindproduct zouden dan zeker onder de gestelde normen liggen.

Westland heeft in geen van de andere geteste producten met lactoferrine te hoge nitraatniveaus aangetroffen. Er zijn dus geen andere Westlandproducten betrokken in de kwestie.

Of registreer je om te kunnen reageren.