Rundveehouderij

Nieuws 958 x bekeken

Nieuw geval runder-tbc België

Brussel - In de provincies Oost-Vlaanderen en Luik zijn twee nieuwe haarden van runder-tuberculose vastgesteld. Dat meldt het Belgische Federaal Voedselagentschap FAVV.

Dit brengt het totaal aantal bevestigde haarden in België voor 2013 op acht. Rundertuberculose kan jarenlang latent aanwezig blijven. Een groot aantal officieel tuberculosevrije landen, waaronder België,  krijgt te maken met nieuwe haarden bij rundvee.

De besmetting in Oost-Vlaanderen werd ontdekt in het slachthuis. Het betrokken melkveebedrijf was geen contactbedrijf van eerder getroffen bedrijven.

De andere nieuwe haard in de Provincie Luik is een contactbeslag van de vorige drie haarden en werd ontdekt in het kader van de opvolging van deze contactbeslagen. Het rund waarbij de letsels werden vastgesteld is afkomstig van een vleesveebedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.