Rundveehouderij

Nieuws laatste update:16 aug 2013

Nederlander helpt Fonterra bij onderzoek

Auckland - De Nederlander Jacob Heida gaat Fonterra helpen bij het onderzoek naar het met een gevaarlijke bacterie besmette weiproteïneconcentraat.

Heida is lid van het Nederlandse comité voor de controle op melk en melkproducten. Hij biedt Fonterra ondersteuning bij de technische aspecten van het onderzoek, dat in opdracht van de Raad van commissarissen wordt uitgevoerd. Om het onderzoek zo onafhankelijk mogelijk te laten verlopen heeft Fonterra ook twee personen van buiten de zuivelindustrie benaderd om zich aan te sluiten bij het de onderzoekscommissie. Het gaat om  professor Stuart McCutcheon en de gepensioneerde rechter van de Hoge Raad, Judith Potter. Voorzitter van de onderzoekscommissie is Fonterra-commissaris Sir Ralph Norris.

Of registreer je om te kunnen reageren.