Rundveehouderij

Nieuws 898 x bekeken 2 reacties

NFU wil activisten weghouden van ruimen dassen

Londen - De National Farmers Union heeft het Hooggerechtshof in Londen gevraagd dierenactivisten die willen protesten tegen het ruimen van dassen een ‘land-verbod’ op de leggen.

Volgens de bond worden de betrokken boeren nu al geïntimideerd en bedreigd en zal dat alleen maar erger worden als het ruimen binnenkort daadwerkelijk van start gaat.

In Engeland mogen dit najaar enkele proeven worden gehouden met het ruimen van dassen in de strijd tegen de runder-tbc. De natuurbeweging en andere groeperingen hebben dat jarenlang proberen tegen te houden, maar de regering heeft dit voorjaar toch eindelijk het licht op groen gezet. Het afschieten van de dieren moet gebeuren door ervaren jagers, wat in de meeste gevallen betekent boeren of andere landeigenaren. Sinds de plannen bekend zijn gemaakt, worden die steeds meer bedreigd met telefoontjes en e-mails.

Actievoerders hebben laten weten dat ze de proefgebieden zullen ‘overspoelen’ met lawaai van luidsprekers, vuvuzelas en dergelijke om er voor te zorgen dat er geen dassen rond zwerven. De NFU vreest dat het ook tot daadwerkelijke confrontaties komt - al dan niet met geweld - als het ruimen van start gaat. De bond heeft daarom het hof gevraagd om een zogenaamde ‘injunction’ waarmee actievoerders de toegang tot een bepaald gebied verboden kan worden. Dat maakt het voor de politie weer makkelijker om preventief tegen hen op te treden.

Laatste reacties

  • info48

    Pers en andere media blijven dergelijke groepen consequent 'actiegroepen' en 'natuurbeweging' noemen.
    Relatief zeer kleine groepen als deze, welke intimidatie en geweld niet schuwen maar als 'strijdwapen' gebruiken om hun eigen ideeën aan de massa op te dringen worden in de 'derde wereld' terroristen genoemd door diezelfde Media??????????????

  • PetervanKempen

    Het niet accepteren van andere opvattingen en besluitvorming en het met intimidatie en geweld daarom reageren is een integraal deel van de optredens van Dieren activisten en partijen zoals de Fauna Bescherming. Daarom zien die ook geen brood in discussies gebaseerd op feiten maar hebben liever succes met het verdraaien van feiten en campagnes gebaseerd op kretologie en emoties. Dat niet accepteren van andere meningen en desnoods door geweld nastreven van hun idealen komt omdat ze dieren op een hoger plan hebben staan dan de medemens. Duke fauna beheer in Lelystad kan daarover meepraten, die werd gewoon in de fik gezet door onze geitewollen sokjes, toch ziet onze politie hierin helaas geen reden deze mensen zeer actief te volgen en op te sporen, en krijgen ze in de media alle mogelijke aandacht.
    De schreeuwende minderheid zou je kunnen zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.