Rundveehouderij

Nieuws

Mastitis kost Duitse sector jaarlijks 1,4 miljard

Giessen - De Duitse diergezondheidsorganisatie ‘Deutsche Veterinärmedizinische Geselschaft’ (DVG) schat dat de Duitse melkveesector jaarlijks 1,4 miljard euro kwijt is aan uiergezondheid.

Dat meldt Animal Health Online. Boven de grens van 400.000 cellen per milliliter volgt een korting op het melkgeld, maar de meeste kosten worden gemaakt op bedrijven die een bedrijfscelgetal hebben tussen 100.000 en 400.000 cellen per milliliter melk. Die kosten bestaan onder meer uit tegenvallende melkproductie, minder melkgeld door lagere gehalten in de melk en behandelingskosten. De kosten voor een geval van subklinische mastitis worden door DVG geraamd op 250 euro. De kosten voor een klinische (zichtbare) mastitis zijn geschat op het dubbele.

Of registreer je om te kunnen reageren.