Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Geen plaatjes met geiten in de wei op kaas

Amsterdam - Grote geitenkaas en - melkproducenten gaan hun verpakking aanpassen.

De plaatsjes met geiten in de wei worden verwijderd. Dat maakte Wakker Dier maandag bekend. Volgens de organisatie kloppen de plaatsjes niet met de werkelijkheid. Geiten staan veelal op stal en niet in de wei. De toezeggingen komen onder andere van Bettine, Milner, Aldi en Lidl. Enkele producenten willen bekijken of de melkgeiten toch in de wei kunnen.

Wakker Dier startte eerder dit jaar een proefproces bij de Reclame Code Commissie tegen misleidende verpakkingen in het zuivelschap van de supermarkt. Vanwege de toezegging van de producenten van geitenkaas en -melk is het proces ingetrokken.

Laatste reacties

 • Johnnie

  Dat wakker dier dit weer bekend moet maken..

 • Romeijn

  Begrijp ik het goed dat deze producenten er mede verantwoordelijk voor zijn dat zoveel consumenten een verkeerd beeld van de agrarische sector hebben? Je zou Wakker Dier de kans niet moeten geven om te scoren.

 • somporn

  Nooit geen geitenkaas meer eten,als het plaatje op de verpakking al niet klopt
  dan zal het product ook wel waardeloos zijn.
  Wat een gezever.Dat ze zich daar druk om kunnen maken.Zal wel komen dat die figuren geen werk hebben of zo, dat ze zoveel tijd over hebben voor die onzin.

 • abtje

  Zo goede actie van week dier. Eerst de politiek de geitengriep volledig uit de hand laten lopen. Dan gaan de geitenhouders noodgedwongen hun dieren meer binnenhouden om besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen en dan gaan wij lekker janken dat de plaatjes niet kloppen.

 • Elevage

  plaatjes kloppen niet met de werkelijkheid........
  wat een flauwekul!! Heb je ooit een diepvriespizza gezien die er net zo uit ziet als de foto op de doos??? Nee dus. Er staat met kleine lettertjes bij: serveersuggestie.
  Dus dat moeten we hier ook doen: met kleine lettertjes erbij houderijsuggestie.
  Probleem ook weer opgelost, kan wakkerdier weer gaan slapen

 • Romeijn

  Altijd correct blijven: daar win je het meeste bij. Zelfs bij het reageren op deze site.

 • abtje

  Antwoorden geven op vragen, niet lafjes wegkruipen en op een ander topic weer opnieuw belerend proberen hautain te zijn. Juist op deze site.
  Alle mensen zijn gelijk, geen een is verheven. Dat besef win je nog meer mee.

 • bankivahoen

  Alleen in jou ogen scoort wakkerdier schijnbaar, niet in die van mij Romeijn@ ! Het zal me worst wezen welke leugens ze telkenmale spuwen,het is hun gesubsidieert baantje dat ze tot zulke waan ideeen brengt. Totaal negeren is de beste remedie, ook niet proberen uit te leggen hoe het wel zit, al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel !

 • Romeijn

  Somporn, abtje, Elevage en bankivahoen: jullie geven je moeder toch ook geen geitenwollen sokken die in een verpakking zitten van luxe nylons?

 • abtje

  Niet zo konkelen Romeijn, gewoon bij het onderwerp blijven en fatsoenlijk blijven. Is toch niet zo moeilijk?

 • serie veehouderij

  Het nivo op deze blogs is zeer bedenkelijk, bedankt Romeijn dat jij in ieder geval wel genuanceerd bent!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.