Rundveehouderij

Nieuws 2131 x bekeken 9 reacties

Franse veehouders geschokt door Frankenburger

Parijs – De Franse vleesveehouders zijn ‘geschokt’ over de hamburger van kunstvlees die eerder deze week is gepresenteerd in Londen. De veefokkers hebben er ook al een etiket aan gehangen: Frankenburger.

De Fédération Nationale Bovine (FNB) wraakt vooral de manier waarop het vlees tot stand is gekomen: "de stamcellen zijn ontwikkeld in een incubator in een ‘cultuurmilieu’ bestaande uit aminozuren, suiker, groeimiddelen en foetusserum van kalveren. Komt zo’n product dan tegemoet aan wat de consument verwacht en eist van een gezond en natuurlijk product? De FNB spreekt verder van ‘leerling-toverdoktoren van de voedingswereld’ die ten onrechte beweren dat hun experimenten allerlei voordelen voor het milieu en de natuur bieden’.

Laatste reacties

 • jordi 1455

  schijnt ook Antibiotica in die kweekburgers te zitten.

 • Momfer

  en groeihormonen

 • Coanma

  Ik eet het niet

 • jordi 1455

  4007ib dan heeft post toch de wet overtreden met zijn kweekburger? want groeihormonen zijn des strengste verboden.

 • Mozes

  Voor het eerst hoor ik iets over de voeding die gebruikt is.

 • bankivahoen

  Wat een misser van die producenten van de Frankenburger door niet te communiceren wat de voedingsbodem is van dit gedrocht !

 • l coumans

  nou bankivahoen als je niet weet wat er in zit kun je stront nog lekker maken

 • wmeulemanjr1

  Een gekloonde frankenburger? In de 2e wereldoorlog was men ook superieur, Komt niks geen goeds van, Het idee erbij is al misselijk makend, helemaal niets meer puur natuur, .............................................

 • koestal

  en de prijs ?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.