Rundveehouderij

Nieuws 1165 x bekeken 1 reactie

Frans kaasbedrijf Bongrain ziet winst slinken

Viroflay - Het Franse kaasbedrijf Bongrain heeft de winst over het eerste halfjaar met een derde zien slinken naar 24,4 miljoen euro. De omzet ging wel met 3,5 procent omhoog naar 2,05 miljard euro. In de kaasdivisie zelf liepen de verkopen echter licht terug 'door de voortdurende druk van de grote winkelbedrijven'.

Bongrain, dat op de Franse markt zelf ook producten van FrieslandCampina verkoopt, wijt de winstdaling vooral aan voorzieningen op activiteiten in Midden- en Oost-Europa. Daarnaast speelt ook de verhoging van de belastingen een rol. Bongrain waarschuwt verder dat de verwachte verhoging van de melkprijzen in de tweede helft van dit jaar wel doorberekend moet kunnen worden aan de afnemers teneinde de verschillende kaasmerken aantrekkelijk te kunnen houden. Het Franse bedrijf fabriceert onder meer kaas onder de merken Paturain, Caprice des Dieux, Coeur de Lion en Passendale.

Eén reactie

  • joopi

    Wat een belachelijk lage marges eigenlijk rond de 1,5 % netto

Of registreer je om te kunnen reageren.