Rundveehouderij

Nieuws 2075 x bekeken

Fonterra verkoopt recordvolume zuivel

Auckland – Fonterra heeft tijdens haar internetveilingen (GDT) in augustus een recordvolume bulkproduct verkocht. Ook de omzet kwam niet eerder zo hoog uit.

De Nieuw-Zeelandse onderneming verkocht 109.664 ton aan bulkproducten met een waarde van bijna 400 miljoen euro. Volgens CEO Theo Spierings laten de laatste twee veilingen zien dat klanten nog steeds vertrouwen hebben in de producten van Fonterra, ondanks het schandaal met de botulisme-bacterie in weiproteïneconcentraat.

De zuivelonderneming verhandelde deze maand op de GDT 27 procent meer zuivelproduct dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 107 procent.

Fonterra verwacht komend jaar 15 procent minder product via de GDT te verkopen. Volgens Spierings is dit een gevolg van de focus op producten met toegevoegde waarde. De veiling is gericht op de verkoop van bulkproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.