Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Fonterra opnieuw in opspraak

Auckland - De Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra heeft afgelopen week pakken melkpoeder uit winkels in Sri Lanka teruggeroepen.

Dit gebeurde nadat de Sri Lankaanse overheid sporen van de nitrificatieremmer DCD in een partij melkpoeder zou hebben aangetroffen. Fonterra hekelt de testmethodes en stelt dat bij eigen controles van de twee betreffende productiebadges niets gevonden is. Eind vorig jaar had de zuivelaar ook al problemen met DCD in melk, dit overkwam ook Nieuw-Zeelands tweede zuivelaar Westland Milk.

Eén reactie

  • Harmen

    it's sad the world does (will) not understand that DCD is the key to (one) environmental N leaching control.... there be more danger breathing in car fumes on your bike than what DCD would ever do to you. Are we always dealing with fact? or just media scare mongering... and how long do we let this all go on... media role is to submit balanced journalism... ?????

Of registreer je om te kunnen reageren.