Rundveehouderij

Nieuws 1233 x bekeken

Eerste doorzaaimengsel op basis van 100 procent tetra

Rilland - Limagrain heeft voor doorzaaien een speciaal mengsel samengesteld: Havera 3 doorzaai. Dit mengsel bestaat voor 100 procent uit tetraploïd Engels raaigras.

Er is geen ander mengsel voor doorzaaien op de markt dat ook voor 100 procent uit tetra’s bestaat. De gebruikte rassen in het mengsel hebben een sterker concurrentievermogen en verhogen zo de kansen van succesvolle doorzaai aanzienlijk.

Naast het nieuwe doorzaaimengsel heeft Limagrain ook een nieuw mengsel voor tijdelijk grasland. Het doel is om in een korte periode van 1 à 2 jaar een zeer hoge opbrengst te realiseren. Havera 3 rotatie bestaat uit 60 procent Italiaans raaigras en 40 procent Engels raaigras. Het Italiaans raaigras levert tot 30 procent meer opbrengst in het eerste jaar dan een standaard weidemengsel.

Of registreer je om te kunnen reageren.