Rundveehouderij

Nieuws 1593 x bekeken

Duitsland vindt maiswortelkevers

Hagebach – Tussen de plaatsen Hagebach en Berg in Südpfalz (Rijnland-Palts) zijn in totaal zeven maiswortelkevers gevonden op vijf verschillende plaatsen.

Op 19 augustus zijn er vier kevers gevonden in twee lokstofvallen. Op 21 augustus zijn er nog eens drie exemplaren gevonden op drie verschillende locaties. In het gebied tegen de Franse grens (bij de Elzas) wordt ongeveer 1.400 hectare mais verbouwd, overwegend korrelmais. Deelstaatlandbouwminister Ulrike Höfken denkt dat de Südpfalz rekening moet houden met een uitbreiding van de schadelijke kever. De maiswortelkever richt schade aan doordat de larven aan de wortel van de mais vreten. Rondom de vindplaatsen is een gebied van 30 kilometer breed aangewezen waarin maistelers verplicht vruchtwisseling toe moeten passen en slechts een keer per drie jaar mais op een bepaald perceel mogen verbouwen. Dit moet voorkomen dat de kever zich uitbreidt naar andere, aangrenzende gebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.