Rundveehouderij

Nieuws 1299 x bekeken

China wil babymelkproductie stroomlijnen

Beijing - De Chinese autoriteiten gaan de bezem halen door de binnenlandse producenten van melkpoeder voor kinderen.

Volgens de Chinese krant China Securities Journal moeten bedrijven gaan samenwerken of worden opgeheven, zodat er binnen vijf jaar niet meer dan drie tot vijf grote producenten overblijven. De plannen zouden al in juni met 127 melkpoederbedrijven zijn besproken. Op korte termijn zou het aantal fabrikanten al tot vijftig moeten zijn gereduceerd.

China wil de kwaliteit van de melkpoederproductie verhogen om minder afhankelijk te worden van buitenlandse fabrikanten. Veel Chinese ouders wantrouwen het melkpoeder van binnenlandse makelij en wenden zich tot westerse bedrijven als Danone, Nestlé en het Nederlandse FrieslandCampina. Deze zuivelfabrikanten kregen onlangs boetes opgelegd van de Chinese mededingingsautoriteit wegens het maken van verboden prijsafspraken.

Of registreer je om te kunnen reageren.