Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

China weigerde al eerder melkpoeder Fonterra

Auckland – China heeft in mei dit jaar een partij van 42 ton melkpoeder, afkomstig van het Nieuw-Zeelandse Fonterra, geweigerd vanwege te hoge gehaltes nitraat. Dat heeft de zuivelonderneming tegenover Nieuw-Zeelandse media bevestigd.

Een woordvoerder laat weten dat de 163 partijen melkpoeder in Nieuw-Zeeland waren goedgekeurd, maar dat uit testen in China bleek dat de nitraatgehaltes te hoog waren. Fonterra heeft besloten de Chinese uitslagen te respecteren. Destijds werd het voorval niet openbaar gemaakt. Volgens de woordvoerder komen dit soort zaken nu eenmaal voor.

Het nieuws komt in dezelfde week waarin ook de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming Westland Milk met een Chinese blokkade te maken kreeg. In een partij lactoferrine werden door de Chinezen ook te hoge gehaltes nitraat aangetroffen. China heeft Nieuw-Zeelandse zuivelondernemingen inmiddels opgedragen hun producten extra te testen, zo meldt de New Zealand Herald.

Het imago van de ‘veilige’ zuivel uit Nieuw-Zeeland staat zwaar onder druk. Fonterra en de Nieuw-Zeelandse overheid doen er alles aan het imago te herstellen.

Begin dit jaar was er ook al veel kritiek op de wijze waarop Fonterra omging met residu van de denitrificatie-blokker DCD. Ook toen duurde het maanden voordat werd gemeld dat residu van de stof in melkpoeder was aangetroffen. In Sri Lanka werd recent opnieuw residu van DCD aangetroffen. Fonterra hekelt de testmethodes en stelt dat bij eigen controles van de twee betreffende productiebadges niets gevonden is.

Laatste reacties

 • Boertje-M-sob Henak

  haha net goed.
  fonterra is gewoon duivelskind van Monsatan De satanische elite gaat down.Dat staat vast.Dit zijn hoopvolle berichten,maar het mag van mij sneller in elkaar storten,want des te eerder zijn we van de slavernij verlost.

 • Boertje-M-sob Henak

  opeens vraag ik me af wat ze nu met het melkpoeder gaan doen. Aanslagen plegen?

 • Boertje-M-sob Henak

  ''fonterra doet zijn best om het imago te herstellen''

  zie ''The milk advert they dont want you to see -youtube''

 • info48

  Het grootste vermaak is schijnbaar leedvermaak!

Of registreer je om te kunnen reageren.