Rundveehouderij

Nieuws 615 x bekeken

China rondt kartelonderzoek babyvoeding af

Peking – China heeft haar onderzoek naar mogelijke prijsafspraken tussen leveranciers van babyvoeding in China afgerond. De uitkomsten worden op korte termijn gepresenteerd. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Onderzocht is of de leveranciers van babyvoeding, waaronder FrieslandCampina, een minimumprijs hebben afgesproken voor babyvoeding, en op deze manier de prijzen kunstmatig hoog hebben gehouden. De prijzen van babyvoeding zijn in China, na het melamineschandaal in 2008, met 30 procent gestegen. Als gevolg van het melamineschandaal met Chinese babyvoeding stierven minstens zes kinderen. Chinezen kozen vervolgens massaal voor buitenlandse babyvoeding.

Het onderzoek zou zich richten op de volgende ondernemingen: Nestlé, Danone, Mead Johnson, Abott, FrieslandCampina en de enige lokale partij Biostime International. FrieslandCampina gaf eerder al aan volledig aan het onderzoek mee te werken.

Diverse producenten hebben na het aangekondigde onderzoek hun prijzen van babyvoeding met 5 tot 20 procent verlaagd. FrieslandCampina besloot de prijzen van haar Friso-producten in China met 5 procent te verlagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.