Rundveehouderij

Nieuws 888 x bekeken 2 reacties

Burgers positiever dan collega-boer

Heibloem – Burgers hebben een positiever beeld van de vrijloopstal dan veehouders. Dat blijkt uit de enquête onder bezoekers van de open dag op het bedrijf van de familie Hartman in Heibloem (L.) waar een vrijloopstal in gebruik is.

De bezoekers konden hun waardering uitspreken in een range van 1 tot 5 waarbij 1 staat voor ‘spreekt mij niet aan’ tot 5 dat staat voor ‘spreekt mij aan’. Voor het liggen, opstaan en lopen van de koeien geven de burgers gemiddeld een 4,5. De veehouders geven daar gemiddeld 4,2. Het grootste verschil zit in de beoordeling van de bodem en de hygiëne van de bodem. Daar geven burgers een 4,2 voor de hygiëne en een 4,3 voor de indruk van de bodem op zich. Veehouders zijn daar een stuk kritischer en geven een beoordeling van 3,8 voor de bodem en een 3,6 voor de hygiëne. Er is door zowel burgers als veehouders positief gereageerd op het vele licht, de ruimte, de frisse lucht, de vrijheid, rust en relaxte koeien en de diervriendelijkheid.

Laatste reacties

  • somporn

    Vraag een vakman of een leek (die iets voor het eerst ziet) een oordeel te geven.
    Een leek weet toch niet van het hoe en waarom,dus waarde van het oordeel 0,0.

  • info104

    somporn ,je naam zegt het al . Als je niets beters weet te schrijven kun je beter NIET reageren.
    De dieren lopen er nog beter bij als wanneer ze buiten in de regen en wind lopen , maar om ze zo voor altijd erbij te laten lopen geeft nogal wat werk denk ik, maar desondanks veel succes gewenst.

Of registreer je om te kunnen reageren.