Rundveehouderij

Nieuws

Britten exporteren meer lamsvlees

Stoneleigh - Groot-Brittannië heeft in de eerste jaarhelft voor ruim 200 miljoen euro lamsvlees geëxporteerd. Dat is 14 procent meer dan een jaar eerder.

Frankrijk blijft de grootste afnemer met rond de 24.000 ton, terwijl de uitvoer naar China verdubbelde naar 5.700 ton.
Dat blijkt uit cijfers van het schap voor de rundvlees- en schapensector Eblex. In totaal konden de Britten in deze periode 47.268 ton lamsvlees naar het buitenland verhandelen. Nederland land is met 2.100 ton een relatief kleine afnemer, maar de Britse export ernaartoe nam wel met 133 procent toe. Verder namen de Duitsers 50 procent meer Brits lamsvlees af.
Exportmanager Jean-Pierre Garnier van Eblex: "’47.000 ton lamsvlees in een half jaar uitvoeren is een fantastische prestatie. Normaal gesproken voeren we meer uit in de tweede helft van het jaar dan in de eerste, vooral naar Zuid-Europa. De prestaties kunnen door het slechte lammerseizoen van dit voorjaar later dit jaar echter wel wat inzakken maar het wordt toch een sprankelend jaar voor de export.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.