Rundveehouderij

Nieuws

Belgïë wil door met Dairyman in Euro-Dairy

Merelbeke - De Vlaamse voorloperbedrijven die deelnamen aan project Dairyman zijn allen positief over de manier van kennis vergaren en delen zoals dat in het project gebeurt. Dat meldt het Belgische ILVO (Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek).

Dairyman zoekt op Europees niveau, analoog aan de opzet van Koeien & Kansen in Nederland, naar manieren en kennis om de benutting van grondstoffen en mineralen in de melkveehouderij te verbeteren op een duurzame manier waarbij economie en milieu gebaat zijn. In Dairyman zijn de Europese regio’s Nederland, België, Luxemburg, Noord-Ierland en Ierland, Bretagne en de Duitse deelstaat Baden-Württemberg actief.

Uit de resultaten van het Belgische deel blijkt dat de bedrijven verschillende trajecten en strategieën volgen om tot deze duurzaamheid op gebied van mineralen en benutting te komen.

De Vlaamse boeren zijn graag bereid om deel te nemen in een vervolgproject. Projectleider van Dairyman, Frans Aarts, heeft er alle vertrouwen in dat het nieuwe project, dat waarschijnlijk Euro-Dairy gaat heten, er komt. Doel is de regio’s uit te breiden met belangrijke melkproductiegebieden zoals Denemarken en de Italiaanse Po-vlakte.

Of registreer je om te kunnen reageren.