Rundveehouderij

Nieuws 1882 x bekeken

Atlantic blijft nummer 1, Redman daalt 23 punten NVI

Wageningen - De stier Delta Atlantic (Ramos x O Man) krijgt na zijn tweede fokwaarde opnieuw een schouderklopje. Bij zijn goede dochtergroep in Zwolle was het afwachten op het productievermogen, maar zijn melkvererving blijft nu op peil. Dat blijkt uit de fokwaardeschatting uitgevoerd door GES (Genetische Evaluatie Stieren).

Skalsumer heeft jaren de fokkerijlijsten beheerst en nu staat Blitz op te twee plaats. De Paramount-zoon uit O Man-moeder heeft een enorme melkaanleg en scoort hoger dan vooraf ingeschat. Zijn dochters hebben 105 voor totaal exterieur.

Heuvel Suarez is nu de jongste en hoogst beschikbare O Man-zoon. Het lijkt erop dat een matige melkvererving in de genen zit bij KI Kampen stieren, want net als Big Winner blijkt Suarez ook een stier met een miniem plusje voor melk, maar het is wel dikke melk met daarbij 110 voor exterieur. Zo bevestigt O Man zelf dat hij nog de meest betrouwbare en hoogste stier van Nederland is.

Een ander compliment moet gegeven worden aan stiervader Mascol. Zijn zonen Persuader, Pilot, Maik en Summit maken draai na draai progressie. Opvallend is dat de zwartbonte stieren de vruchtbaarheid op papier elke keer beter wordt. Bij de roodbonte stieren daalt de vruchtbaarheid en blijken zwartbonte stieren meer en meer invloed te krijgen. Camion van de Peul (Fender x Goldwyn) staat vers op de eerste plaats met een evenredige productie, 112 voor benen en 110 totaal exterieur.

Redman was de nummer 1 bij roodbont. Hij verliest nu ruim 20 punten NVI, maar heeft nog een hoge productie aanleg. Thimo is een nieuweling  die bij de MRIJ goed uit de startblokken komt met een vijfde plaats in de totaal ranking. Baxter is de grote winnaar bij Montebéliarde met een uitstekende productieaanleg.

Of registreer je om te kunnen reageren.