Rundveehouderij

Nieuws

Alle professionele bedrijven tegen Q-koorts gevaccineerd

Den Haag - Alle professionele melkgeiten- en melkschapenbedrijven hebben hun dieren nu tegen Q-koorts gevaccineerd. Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer.

De campagne verliep niet geheel vlekkeloos. De deadline voor vaccinatie en aanmelding in de I&R-database lag op 1 augustus, maar 16 van de 359 bedrijven hadden op die datum nog geen actie ondernomen. Uit onderzoek bleek dat 2 bedrijven niet meer onder de vaccinatieplicht vallen, waarna de resterende 14 werden gemaand vóór 9 augustus alsnog aan de verplichting te voldoen.

Uiteindelijk is tegen 2 van de 14 spijtoptanten proces-verbaal opgemaakt wegens het te laat vaccineren. Twee andere bedrijven bleken vergeten de vaccinatie aan te melden, wat vervolgens op hun kosten alsnog door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.