Rundveehouderij

Nieuws 19 reacties

Aanklacht tegen boer om overlijden wandelaar

Nottingham – Een Britse boer is aangeklaagd nadat één van zijn stieren een wandelaar heeft gedood.

Het ongeluk gebeurde bijna drie jaar geleden op een openbaar voetpad door natuur en landerijen met vee.

Volgens de openbare aanklager is er voldoende aanleiding om de boer aan te klagen wegens ernstige nalatigheid. De Britse officier van justitie houdt hem daarom verantwoordelijk voor het ongeval en stelt daarbij ‘dat het in het openbaar belang is om de boer te vervolgen’.

Laatste reacties

 • ...............

  Conclusie: begin nooit aan een wandelpad over je grond.

 • Romeijn

  Dat is wel erg kort door de bocht. Het is een situatie die zelden voorkomt.

 • tikka

  Je staat er bijna niet bij stil bij zulke treurige incidenten maar zou een bordje Pas op Stier, betreden op eigen risico!! de aansprakelijkheid cq strafvervolging hebben kunnen voorkomen?

  Gegroet Tikka!

 • marc47

  Tenhove heeft gelijk, je geeft mensen toestemming maar je blijft verantwoordelijk. Bezint eer je begint (spreek uit ondervinding).

 • abtje

  Ik weet niet hoe het er nu voorstaat, maar eerst mocht je in een hoop gemeentes niet eens een stier in het weiland los laten lopen. Dit was geregeld in de Algemene Plaatslijke Verordening.
  Als je dan als boer een stier in je weiland bij de koeien wilde laten lopen moest je een vergunning aanvragen. En in die voorwaarden stond dan ook dat je waarschuwingsborden moest plaatsen en deugdelijk hekwerk.
  Dan ben je in ieder geval al een stuk verantwoordelijker bezig. En een stier combineren met een wandelpad is vragen om ellende.
  Ben blij dat wij geen stieren meer hebben, leve de KI.
  Altijd keuze uit de allerbeste stieren.
  We zijn daar helemaal op over gestapt nadat een pinkenstier geen levensvatbare kalfjes gaf.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Nu is er toevallig sprake van een stier, het had ook een paard kunnen zijn of een tochtige koe. Met vee, hoe mak ook, moet je ogen in je achterhoofd hebben. Burgers weten dat niet of staan er niet bij stil.

 • abtje

  @Gerrit Coppens Hoe makker, hoe gevaarlijker...

 • Fleur de lille

  Een burger of een boer kunnen even makkelijk slachtoffer worden van een stier. Tijdje terug twee broers in en stal bij stier dood gevonden.

 • jordi 1455

  En wakker dier en dat soort geitenwollen types volhouden dat dier o zo lief en onschuldig zijn. die slaan de plank helemaal mis die geitenwollen types.

 • Romeijn

  Aangeklaagd is nog niet hetzelfde als veroordeeld...

 • Bison

  Het word steeds gekker in de wereld. De wandelpaden op boerenland in Engeland zijn volgens mij door de staat verplicht aangelegd en dan de boer verantwoordelijk stellen voor dood of verwondingen door aanval van hun farmdieren van wandelaars die hun land ongevraagd betreden is je reinste kwats. Waarom geld daar niet hetzelfde als in natuurgebieden,.. 'op eigen risico'.
  Als het publiek staats natuurgebieden betreden en door een wild dier aangevallen word kan er geen verhaal gemaakt worden en geld 'op eigen risico' wel .
  Als diezelfde wandelaar de hekken openlaat en dieren ontsnappen word de eigenaar ook aansprakelijk gesteld !

  Ik zou zeggen als je zograag wandelen wil dan doe je dat maar op publiek terrein en anders koop je zelf maar een stuk land. Dat zeg ik hier tegen jagers ook.
  Borden plaatsen 'No Hunting No Trespassing'
  'Violaters will be Procecuted'

 • el

  Stieren lopen vooral bij vleesvee tussen de koeien,daar heb je rekening mee te houden.Niet in elk land staat het vee jaarrond op stal dus KI is dan geen optie @abtje.

 • Mozes

  Bison, is het woord 'procecuted' wel een officiëel Engels woord? Ik kan het in het woordenboek nergens vinden.
  Betekent het zoiets als 'gerechtelijk vervolgen'?

 • W Geverink

  Sommige mensen hebben die 'prikkel' gewoon nodig. Vleesstieren zijn doorgaans vrij rustig terwijl de holsteinstieren bloedlink zijn. Toch vraag ik me af hoe de boer gedwongen kan worden zijn land open te stellen aan wandelaars en als mensen verongelukken aansprakelijk kan worden gesteld. Ik heb een stuk grond wat heel aantrekkelijk is voor quadders en snowmobielers. Als ik ze betrap dan stuur ik ze weg. Dat is omdat als er wat gebeurd kun je gedonder verwachten ondanks dat er bij de ingang een groot no trespassing bord staat.

 • koestal

  `Hou de koeien maar binnen !

 • Bison

  Mozes #13. het betekent 'gerechtelijk vervolgen'

  Ik zou liever een paar andere borden plaatsen.
  Zoals,... ' This is private property, be warned!,..we shoot first and ask questions later!....Survivers will be shot again!

  ' tresspassers will be shot on sight!'

  ...' never mind the pitbulls,..beware of the wife!

  ..' Bison ranch,..DANGER!.. keep out for your own safety !, Bisons eat humans when hungry en these Bisons are starving!

  lol

 • Uri

  Mooie teksten Bison. Een bordje met 'hier waak ik' en vervolgens een foto van de stier of 'betreden op eigen risico' moet toch genoeg zijn.
  Overigens heeft de boer de betreffende wandelaar waarschijnlijk niet uitgenodigd en wist deze ook dat er dieren liepen.

 • Bison

  Uri de meeste mensen zijn niet zo bijdehand met nadenken.(ze hebben geen 'common sense')
  Anders had men niet al die verkeerverbods borden en veiligheids stickertjes overal op ook niet nodig.

 • trijnie

  @bis on om jou kun je nog eens lachen maar het is waar, als ik tuinbezoek krijg staat er ook een bordje: betreden op eigen risico. Ik heb al eens een gast gehad die lang uit ging opeen bruggetje, dat ging gelukkig goed maar ik moet er niet aan denken als ze je ook nog verantwoordelijk gaan stellen.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.