Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

A-Ware rond met leveranciers

Heerenveen - Directeur Klaas de Jong van A-Ware zegt de 100 miljoen kilo melk die het per 1 januari 2015 rechtstreeks van veehouders wil betrekken binnen te hebben. Dat meldt Nieuwe Oogst op haar website.

Volgens De Jong zijn alle handtekeningen binnen en komt de melk van veehouders uit de vijf Noordelijke provincies en is het merendeel van deze veehouders naar zeggen afkomstig van DOC Kaas.

Laatste reacties

 • yupo

  welke lopers gaan bij a ware kijken of daar het gras groener is succes bij deze operatie kijk alstublieft wel een beetje naar de lange termijn politiek

 • nieuwsgierig

  Gaat DOC nu weer ergens anders zieltjes winnen, als A ware verstandig was geweest hadden ze de benodigde melk van andere fabrieken aangekocht, scheelt een hoop geld als je niet met eigen leveranciers hoeft te werken, dus meer winst.

 • abtje

  @Germo het kost ook een hoop om melk van andere fabrieken te kopen, die maken daar terecht ook weer winst op. Niets is goedkoper dan je eigen melkleveranciers en je hebt een constante aanvoer. Kijk maar wat de spotmarkt nu doet... Ben je als fabriek ineens extra zuinig op je trouwe leveranciers.

 • wmeulemanjr1

  2015 lijkt op dit moment zo 'n magisch jaar dat alle heeeel veeeeeel geproduceerde melk door alle mensen op de wereld word geconsumeerd. Maar wat als dan blijkt dat er toch niet zo veel melk genuttigd word, word dan melk een 'doordraaiproduct' en stort dan de prijs wereldwijd in.

 • koestal

  ze krijgen ook flink wat melk van Friesland- Campina,die moet van de NMA melk afstoten

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.