Rundveehouderij

Nieuws 6622 x bekeken 1 reactie

'46 cent extra dankzij rente FrieslandCampina'

Mitchelstown - De leden van FrieslandCampina hebben bovenop hun normale melkgeld over 2012 nog 46 cent per 100 kilo extra ontvangen in de vorm van rente op hun ledenaandelen. Over 2011 was de gemiddelde rente-bijdrage van de ledenrekening 39 cent per 100 kilo.

Dit vertelde Frans Keurentjes, hoofdbestuurslid en commissaris bij FrieslandCampina, op een zuivelcongres van Dairy Ireland, waar hij spreker was. In 2011 steeg de rente-bijdrage volgens hem met 4,5 procent, in 2012 was dat met 5,1 procent.

Keurentjes wijdde ook uit over de ontwikkeling van zuivelcategorieën bij FrieslandCampina in 2012. Zo groeide het afzetvolume van baby- en kindervoeding met 10,2 procent en steeg het afzetvolume van zuiveldranken in buiten Europa met 9,5 procent. Het afzetvolume van zuiveldranken binnen de EU daalde met 3,6 procent. Het verkochte volume merkkazen groeide met 4,4 procent.

Het totale volume zuivel dat in 2012 werd verkocht door FrieslandCampina, groeide volgens Keurentjes met 0,3 procent, het aandeel bulk daarin nam met 2,9 procent af.

Eén reactie

  • zeikamp

    Tsonge jonge, dankzij flutvergoeding voor door leden in de coöperatie geïnvesteerd kapitaal goede sier maken heet dat.... dank u wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.