Rundveehouderij

Nieuws 451 x bekeken

Zorgen in Noordrijn-Westfalen om BVD type 2

Düsseldorf - De BVD 2-problemen in Duitsland zijn nog niet van de baan. Met name in Noordrijn-Westfalen zijn er zorgen, hoewel zich sinds zes weken geen nieuwe gevallen hebben voorgedaan.

Dat zegt de veterinaire gezondsheidsdienst van de Landbouwkamer van de deelstaat. BVD type 2 stak voor het laatst de kop op in mei en juni, bij een kalvermester en een melkveebedrijf, zo blijkt na navraag bij de veterinaire inspectie (Lanuv) van het landbouwministerie van Noordrijn-Westfalen. Deze besmettingen zijn door deze overheidsinstantie niet bekendgemaakt.

In Nedersaksen, waar zich in het voorjaar ook één geval van BVD 2 heeft voorgedaan, zijn sinds halverwege april geen nieuwe besmettingen ontdekt, laat het Landesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (Laves) weten.

In Noordrijn-Westfalen zijn tot dusver volgens de Landbouwkamer 1.500 runderen het slachtoffer geworden van de ziekte. Hoe de twee jongste gevallen van mei en juni zijn veroorzaakt staat niet vast, maar wel is duidelijk dat het virus buitengewoon makkelijk kan worden ingesleept door bedrijfsbezoekers, waaronder veehandelaren. Het virus werd recent door uit Duitsland geïmporteerde kalveren ook weer ingesleept op Nederlandse mesterijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.