Rundveehouderij

Nieuws 16 reacties

Weyl opnieuw actief in runderslacht

Sarreguemines - Runderslachter Frank Weyl, door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor faillissementsfraude, is sinds begin dit jaar opnieuw actief in de runderslacht. Dit melden diverse bronnen in de kalverhandel en -slacht.

Weyl zelf is niet te bereiken. Eind vorig jaar is hij veroordeeld tot 24 maanden celstraf, maar hij is nog in afwachting van een behandeling in hoger beroep. Compagnon John Wijdenes heeft begin dit jaar het abattoir in het Franse Sarreguemines (tegen Saarbrücken aan) verworven. Dit bedrijf is de voorbije jaren diverse malen van eigenaar gewisseld. Het abattoir kan tot 1.200 runderen per week verwerken. Sinds de laatste overname is het volop in bedrijf.

Bronnen in de kalversector melden dat er wekelijks tussen de 600 en 700 afgemeste slachtkalveren vanuit Nederland heen worden gebracht. De dieren zijn van een Noord-Nederlandse handelaar die zelf geen reactie wil geven. Eerder deed deze handelaar ook zaken met BKC International in Olst en Legden.

Sifra Meat, zoals het bedrijf in Sarreguemines nu heet, betaalt volgens handelaren meer voor de kalveren dan andere Nederlandse partijen en het biedt het kalfsvlees zeer concurrerend aan. Het is een praktijk waar Weyl in Enschede ook groot mee werd.

Opmerkelijk is dat de handelaar die nu levert aan Sifra Meat vroeger ook al zaken deed met Weyl. Het faillissement van dit bedrijf en de daardoor opgelopen schade hebben kennelijk geen afschrikwekkend effect gehad. Wijdenes is een bekende in de vleessector, vooral door zijn bemiddeling in Oost-Europese inleenkrachten.

Laatste reacties

 • abtje

  Ze weten nu in ieder geval dat als de papierwinkel klopt, het allemaal goed is.

 • info48

  De Handelaar denkt waarschijnlijk; 'Wat je in het vuur verliest, moet je in de as terug zoeken'.

 • jan van den broek

  het slachten van runderen kan niemand verbieden, ook niet als dit door Poolse arbeiders wordt gedaan, dat deze club tegen het randje werkt is toch goed, denk je dat een kalvermester , ambtenaar, bank medewerker , arts, boer .etc niet doen als ze maar kunnen en hoe doe jij het??

 • Miriamnu

  Dit bedrijf is de voorbije jaren diverse malen van eigenaar gewisseld.
  Ik pleit voor een camera in en rondom het slachthuis.

 • koestal

  Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan

 • Bison

  Zou wel leuk wezen ook een camera in Miriamnu's .....kamer te hebben.
  Kunnen we ook zien wie komt en gaat.lol

 • Kalverspecialist

  Het zal mij benieuwen hoelang hij het deze keer volhoud??
  Aangezien de aanhouding van de kalveren nou niet echt best zijn!

 • abtje

  @Kalverspecialist Wat is er niet best dan? Hoe beroerder het gaat des te goedkoper krijgen de mesters de kalveren. Uit Duitsland nu helemaal spotgoedkoop omdat enkele doodvallen door BVD 2. De melkpoeder produceren enkele nu ook al in eigen beheer. Dus de enigste kans dat er een spaak in de wiel komt is concurentie.
  Laat Weyl nu net dat doen... Ik vind het prima. Hoop dat ie het nu eerlijk doet en zo iedere melkveehouder een net iets betere kalverprijs bezorgt.

 • Henk j

  Misschien heeft frank er van geleerd verstand komt met de jaren iedereen maakt fouten hij is toch wel ondernemer als hij net word als vader Max komt het wel goed was een super kerel heb veel met hem gewerkt

 • Ishtar

  Je hoeft geen helderziende te zijn dat dit waarschijnlijk weer k(n)oeien wordt.
  Regels omzeilen, klagen en zorgen dat je subsidie uit Brussel krijgt en zo als een tokkie in een Mercedes kan rond rijden.
  Maw kort gezegd, vee-indsutrie cultuur zit in de genen, synoniem met creatief omgaan met regels en wetten....

 • somporn

  Iedereen is creatief met regels en wetten,die zegt dat het niet zo is heeft boter op zijn kop.
  Miriamnu,waarom ben je zo nieuwsgierig,al jou vriendjes van wakker dier doen ook allerlei zaken die het daglicht niet verdragen en waar de meeste ook graag een camera op hadden gericht.

 • koestal

  toch weer een concurrent voor Jan van Drie,toch goed dat er concurrentie blijft,er zij al teveel slachterijen gesloten

 • alco1

  WSat zijn die Fransen blij met Frank

 • alco1

  Wat zijn die Fransen blij met Frank

 • jordi 1455

  Miriamnu aangezien wakker dier de boel misleid en wat veehouders op hebben opgebouwd kapot willen maken is die Frank Weyl een lieverdje.

 • Koeienboer

  @Miriamnu, genoeg verlichting helpt ook al een heleboel tegen inbrekers hoor! :-)

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.