Rundveehouderij

Nieuws 1936 x bekeken 5 reacties

West-Australië hoopt op melkvee-impuls

Perth - De regering van deelstaat Western Australia wil de melkveehouderij een nieuwe impuls geven met een investering ter waarde van 460 miljoen euro (650 miljoen Australische dollars), deels te betalen door een Chinese miljardair.

De investering moet ervoor zorgen dat de deelstaat jaarlijks 30.000 ton vollemelkpoeder kan produceren voor de Chinese markt. Een ander project, ter waarde van bijna 140 miljoen euro, moet de productie van 100 miljoen liter melk garanderen.

Aanleiding voor het projectonderzoek is het feit dat de rijkste Chinees op het Chinese vasteland, miljardair Zong Quinghou, vorig jaar een verkennend bezoek bracht aan het gebied en aangaf er te willen investeren. Met name via de opzet van een een nieuw zuivelbedrijf voor zijn Wahaha-groep. Naderhand ging Zong Quinghou twijfelen aan vraag of West Australië de gewenste hoeveelheid melk zou kunnen leveren.

De deelstaatregering wil nu aantonen dat de veehouderij prima kan voldoen aan de gewenste melkproductie. Een nieuwe impuls voor de sector is daarbij uiterst welkom, omdat ze diep in de problemen is geraakt door de hevige margedruk  in het supermarktkanaal. Het grootste melkveebedrijf, Lactanz Dairy, verkeert al in surseance.

Laatste reacties

 • el

  Ruimte genoeg daar, voor ondernemers.

 • Sjaak

  De Chinezen houden altijd de regie in eigen hand...ook hier!
  Wat zullen ze lachen...Wahaha!

 • denker123

  el ,ruimte genoeg in West Australië maar geen goede omstandigheden voor grootschalige melkveehouderij,dat heeft die Chinees goed gezien.Ben er zelf geweest ,het is daar goed voor kleinschalige melkveehouderij die kunnen water bevloeien op hun grasland dat tegen kleine waterlopen ligt. Maar voor grootschalige melkveehouderij is er een groot watertekort,daarom is er geen maisteelt alleen tarwe dat groeit van de winterregens en extensief vleesvee en schapen.De V.S. Heeft veel betere trouven in handen voor grootschalige melkveehouderij.

 • koestal

  Het weer is in Australie ook grillig,dan te droog ,dan te nat

 • BO(skabout)ER

  In Brazilie rond Sao Paulo zit er qua grond en klimaat ook een enorm potentieel. Je krijgt er gratis een land vol mooie vrouwen bij.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.