Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Veertig kalveren dood door zeldzame ziekte boutvuur

Zijtaart - Veertig rosékalveren van kalverhouder Christ van Lankvelt in Zijtaart zijn door de zeldzame ziekte boutvuur overleden. De oorzaak hiervan is vervuilde grond en botten van dode koeien die eigendom zijn van een andere boer. Dat meldt Omroep Brabant.

De kalveren van Van Lankvelt aten veevoer uit een silo die op de vervuilde grond stond. Binnen een paar uur waren de eerste dieren dood. De eerste kalveren gingen half februari dood. Half mei is het laatste kalf overleden. De overgebleven kalveren zijn gevaccineerd. Over twee weken volgt een tweede, laatste inentingsronde.

Laatste reacties

  • koestal

    miltvuur? schijnt lang in de grond te kunnen overleven

  • trijnie

    En die zieke varkens dan die in Rusland onder de grond worden gestopt?
    Vroeg of laat krijg je er weer mee te doen.
    Aanrader: boek Van dier naar mens, over de opkomst van levensbedreigende infectieziekten, interessant, zeker voor de mensen van dit forum.

Of registreer je om te kunnen reageren.