Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Uittocht Engelse melkveehouders versnelt

Londen – Sinds het begin van dit jaar zijn ruim 130 boeren in Engeland en Wales gestopt met de melkveehouderij. De afgelopen maand is de uittocht versneld met 41 vertrekkers.

Het aantal melkveehouders in Engeland en Wales is nu gedaald tot 10.540. In Schotland, dat apart wordt geteld, zijn nog maar net duizend melkveehouderijen overgebleven. Volgens de veeveilingen gaat het nu ook steeds meer om grotere bedrijven met enkele honderden koeien. Vaak gaat het daarbij om problemen met de opvolging of andere obstakels bij bestaande partnerschappen tussen familieleden. De melkproductie in Groot-Brittannië loopt ook al tijden fors terug hoewel het tempo waarin dat gebeurt in de afgelopen weken wel aan het vertragen is.

Eén reactie

  • poldes

    weelde ?

Of registreer je om te kunnen reageren.