Rundveehouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:23 jul 2013

Omzet en resultaat A-ware groeien sterk

Lopik - A-ware Food Group heeft de omzet in 2012 met 9 procent zien groeien naar 1,1 miljard euro. Het nettoresultaat voor belastingen verbeterde met 3 procent naar 21 miljoen euro.

Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. “Wij zijn  verheugd met deze cijfers,” aldus topman Jan Anker. “Het jaar 2012 was in alle facetten een bijzonder jaar. Met de aangekondigde bouw van de kaasfabriek in Heerenveen is opnieuw een belangrijke stap gezet voor de toekomst van ons familiebedrijf.”

De bouw van de kaasfabriek in Heerenveen en de werving van melkveehouders liggen op schema, meldt A-ware. Over aantallen melkveehouders die zijn geworven, wil het bedrijf geen uitspraak doen. A-ware wil zo veel mogelijk in stilte nieuwe leveranciers aantrekken. Grootschalige bijeenkomsten horen daar in hun visie niet bij.

In verband met de veranderlijke omstandigheden op de kaasmarkt, worden geen omzet- en resultaatverwachtingen voor 2013 uitgesproken.

 

Laatste reacties

  • koestal

    Dus ook goed voor de belastingen

  • daan1908

    Natuurlijk lijkt het prima , maar het grote geld wordt op dit moment niet met de kaas verdiend , of zie ik dit verkeerd ?

  • truurd

    21 miljoen winst op 1,1 miljard omzet, das niet goed

Of registreer je om te kunnen reageren.