Rundveehouderij

Nieuws 614 x bekeken

Nieuwe condensfabriek DMK kost 70 miljoen

Zeven - DMK steekt 70 miljoen euro in de bouw van een nieuwe melkcondensfabriek in Zeven bij Bremen.

Dat heeft de Duitse zuivelmarktleider laten weten bij een bezoek van een politieke delegatie van de CDU aan het bedrijf, zo meldt het landbouwblad TopAgrar woensdag.

Door het bouwinitiatief wordt de melkpoederproductiecapaciteit in Zeven opgekrikt van 50.000 ton naar 115.000 ton per jaar. Tevens worden tachtig arbeidsplaatsen gecreëerd. De melkpoeder is primair bedoeld voor de export. Zeven heeft daarvoor een gunstige ligging vanwege de nabijheid van Noordzeehavens. De productie-uitbreiding is ook nodig omdat de melkaanvoer in Zeven de komende jaren naar verwachting gestaag zal toenemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.