Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Nestlé verlaagt prijs babymelkpoeder in China

Amsterdam - Nestlé en Danone verlagen de prijzen van babymelkpoeder in China in een reactie op het prijsonderzoek dat de Chinese overheid onlangs is gestart.

Nestlé gaf woensdag aan dat de prijzen met 6 tot 20 procent omlaaggaan. Danone, eigenaar van het Nederlandse Nutricia, bereidt zich nog op de prijsverlaging voor en komt later met details.

Eerder deze week werd bekend dat ook FrieslandCampina onderwerp is van onderzoek in China. Autoriteiten onderzoeken daar of er sprake is van verboden prijsafspraken tussen de buitenlandse producenten van babymelkpoeder. Die hebben hun prijzen de afgelopen jaren met zo'n 30 procent zien stijgen door het schandaal rond de giftige stof melamine, die in 2008 in Chinese babymelk werd aangetroffen.

De Chinese run op babymelkpoeder van buitenlandse producenten zorgt regelmatig voor lege schappen in Nederland.

Laatste reacties

 • hondwafwaf

  Woekerwinsten over de baby-ruggetjes...??

 • poldes

  is dit wel marktwerking?

 • info48

  Wie het onderste uit de kan wil krijgt het lid op de neus!

  Danone (Nutricia) wilde de export van babyvoeding door particulieren naar China stoppen om zodoende hun eigen verkoop, voor heel hoge prijzen, nog een beetje op te krikken door heel veel stampij te maken en dramatische verhalen over lege schappen?????????? zodat zelfs onze regering, daadkrachtig als ze zijn, in zou grijpen.
  Dat is de Chinese overheid niet ontgaan en er wordt een onderzoek ingesteld, daarop vooruitlopend gaan ze als de wiedeweerga de prijzen verlagen.

 • koestal

  als de vraag groot is ,stijgen de prijzen,dat is marktwerking !

 • Zuperboer

  info48 U bent toch niet de dubbelganger van Marc Jansen (CBL)?

 • info48

  Superboer, die ken ik niet en weet ook niet waar CBL voor staat, maar is dat erg las ik daar op lijk?????

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.