Rundveehouderij

Nieuws

Mozzarella-fabriek Milcobel straks grootste van Europa

Langemark - De Belgische coöperatie Milcobel wil in februari 2014 de grootste mozzarella-fabriek van Europa hebben. Deze krijgt een capaciteit van 50.000 ton.

Op het ogenblik kan Milcobel 25.000 ton mozzarella per jaar produceren in Langemark, meldt het in ledenblad Milcobel Info. De productie vindt plaats  in een fabriek die is gebouwd om cheddar te produceren. Naast deze productielijn wordt een nieuwe, speciaal op de mozzarella-productie neergezette productielijn gebouwd. Begin vorig jaar werd gemeld dat deze lijn een capaciteit zou krijgen van 15.000 ton, nu is sprake van 25.000 ton.

Medio september 2013 wordt de eerste fase van de nieuwe lijn al in gebruik genomen. Dit was gepland voor juni, maar is door vertraging vanwege een koude winter uitgesteld tot september. Milcobel zette vorig jaar al behoorlijk sterker in op de productie van mozzarella.

De vraag naar deze verse, elastische kaas neemt de laatste jaren sterk toe. Daarbij is mozzarella een aantrekkelijk product, omdat de doorlooptijd kort is en omdat het product gunstig 'rekent', weten kenners. Gerekend naar de benodigde hoeveelheid grondstof is de opbrengst doorgaans goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.