Rundveehouderij

Nieuws 2739 x bekeken 1 reactie

Krap 7 procent minder Deense melkveehouders

Aarhus - De structuurontwikkeling in de Deense melkveehouderij zette zich in 2012/13 met volle vaart voort. Het aantal melkveehouders daalde met krap 7 procent. Dat blijkt uit de nieuwe jaarstatistieken van de quotumbeheerscommissie.

Per 1 april dit jaar kwam het aantal melkproducenten daarmee op 3.618 met gemiddeld per bedrijf een quotum van 1,339 miljoen kilo. Een jaar eerder was het quotum 1,235 miljoen kilo. Van het aantal veehouders hebben 689 een quotum van meer dan 2 miljoen kilo. Dit aantal is gegroeid met 34. Groei is alleen nog te zien bij de bedrijven met een quotum vanaf 1,4 miljoen kilo. Het gemiddelde quotum is sinds het begin van de productiebeperking in 1984 met bijna 900 procent gegroeid, aldus de melkstatistici.

Eén reactie

  • koestal

    De club wordt steeds kleiner

Of registreer je om te kunnen reageren.