Rundveehouderij

Nieuws 1978 x bekeken 2 reacties

Ieren willen 38 cent voor hun melk

Dublin - De Irish Farmers Association wil dat de coöps over juni minstens 38 cent per liter ex BTW voor de melk gaan betalen. Die melkprijs zou dan ook voor de rest van het jaar minstens op dat niveau gehandhaafd moeten blijven.

Volgens voorzitter Kevin Kiersey van de sectie melkveehouderij is zo'n prijs gerechtvaardigd gezien de sterke spotprijzen in de EU, goede opbrengsten voor zuivelproducten en een voor de tweede achtereenvolgende keer hogere notering op de veiling van Fonterra. ''Ik dring er daarom bij de coöps op aan om de melkprijs vast te stellen op 38 cent, een niveau dat volledig gerechtvaardigd wordt door de opbrengsten.''

Laatste reacties

  • poldes

    alstublieft zuivelonderneming laat ons meeliften op de hoge marktprijzen voor zuivel;het is duurzaam om ons fantsoenlijk te betalen.

  • koestal

    groot gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.